L'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont assegura en una sèrie de missatges de mòbil que «Moncloa triomfa». «Això s'ha acabat», va dir en referència al Procés, per afegir: «Els nostres ens han sacrificat, almenys a mi».

Segons va informar el programa d'Ana Rosa de Telecinco, aquesta sèrie de missatges els va enviar dimarts l'expresident català a Toni Comín, exconseller de Sanitat, que com el mateix Puigdemont és a Bèlgica. Concretament, els missatges van ser captats durant un acte a Lovaina (al qual va acudir i on va intervenir Comín) al voltant de 2/4 de 9 del vespre.

«Suposo que tens clar que això s'ha acabat», va dir Puigdemont a Comín, i remarca: «Tornem a viure els últims dies de la Catalunya republicana». «Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo), però jo ja estic sacrificat tal com suggeria Tardà», afegeix.

Sortir de la presó

Puigdemont confessa que espera que els empresonats per la seva implicació en el procés independentista «puguin sortir de la presó» perquè, si no és així, «el ridícul és històric»: «El pla de Moncloa triomfa. Només espero que sigui veritat i que gràcies a això puguin sortir de la presó perquè, si no, el ridícul històric, és històric», va escriure el candidat de Junts per Catalunya.

«No es el que em queda de vida (espero que molta!) Però la dedicaré a posar en ordre aquests dos anys i a protegir la meva reputació. M'han fet molt de mal amb calúmnies, rumors, mentides que he aguantat per un objectiu comú», afirma Puigdemont, per després afegir: «Això ara ha caducat i em tocarà dedicar la meva vida a la defensa pròpia».

La justificació

El president i líder de JxCat, Carles Puigdemont, va defensar ahir que és «humà» i té moments de dubte, però que no farà cap pas «enrere». En una piulada, Puigdemont també va dir que com a periodista ell sempre havia entès que «hi ha límits, com la privacitat, que mai s'han de violar». «Sóc humà i hi ha moments que també jo dubto. També sóc el President i no m'arronsaré ni em faré enrere, per respecte, agraïment i compromís amb els ciutadans i el país», va afegir, tancant el missatge amb un «seguim!».

L'advocat de Toni Comín, Gonzalo Boye, va anunciar que presentarà una querella davant la justícia belga i una altra davant la justícia espanyola contra Telecinco per la revelació de la conversa amb Puigdemont. Boye va explicar en declaracions a Rac1 que s'haurien comès dos fets delictius: l'enregistrament dels missatges a Bèlgica, per una banda, i la seva difusió a l'Estat espanyol, per l'altra. L'advocat català de Carles Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, va considerar que, per a ell, la captació i difusió dels missatges del candidat de JxCat al diputat d'ERC Antoni Comín «és clar que és una actuació il·legal, però això no vol dir que sigui delictiu».