Els investigadors han pres mostres d'ADN a nou soldats de la caserna aèria d'Antequera (Màlaga) per comparar-les amb el del semen trobat a les mitges i el pijama de la militar que va denunciar haver patit una violació grupal al desembre i mesos abans una agressió sexual. L'advocat de la denunciant, Javier Rincón, va explicar que les mostres de semen s'han enviat a l'Institut de Toxicologia per identificar els perfils genètics dels implicats en els fets.

Rincón va relatar que, el matí següent a la suposada violació, la víctima va sortir de la seva habitació i -en comentar amb un altre militar la nit anterior- va sorgir «la idea que possiblement hi hagués hagut una narcotització», de manera que el company li va fer una prova de drogues en la qual es van trobar barbitúrics. «Parlant amb el company que li va fer el test de drogues i amb una altra companya, que va escoltar sons de miols a la nit que podrien haver estat la contrasenya perquè anessin passant a l'habitació a agredir-la sexualment, es va acabar adonant realment del fet va ser objecte d'una agressió sexual grupal i una narcotització», va assenyalar l'advocat.

«La soldat està de baixa i sotmesa a tractament psicològic i psiquiàtric perquè està molt greument afectada», segons va indicar Rincón, que va afegir que «un dels lemes essencials de les nostres Forces Armades és el companyerisme, i aquí hi ha hagut de tot menys companyerisme».

A més, la soldat va fer referència en la denúncia a un abús sexual previ, datat al setembre passat i protagonitzat per un dels soldats als quals situa al bar en el qual va ser drogada i grapejada per un grup de companys.