Almenys dues persones van morir i més de 70 van resultar ferides en un xoc entre un tren de passatgers i un altre de mercaderies a Cayce, a Carolina del Sud, segons va informar ahir el departament del Xèrif del comtat de Lexington. El tren de passatgers feia una ruta entre Miami i Nova York amb 8 tripulants i 139 passatgers. «Entre els 70 ferits hi ha evidentment diferències. Tenim de tot, des de rascades i cops a trencaments d'ossos més greus», va explicar un portaveu del comtat de Lexington, Harrison Cahill.

Des del Centre Mèdic de Lexington, Jennifer Wilson va confirmar 25 ferits de caràcter lleu, encara que en total els ingressats per aquest incident van sumar 63. Els afectats que no van resultar ferits van ser traslladats a una escola propera.

Nombrosos agents del departament del xèrif van acudir ràpidament fins al lloc de l'accident per garantir la seguretat. «Agents de Seguretat Pública i de control de trànsit van gestionar les vies properes i van poder traslladar els passatgers a un refugi segur», va assenyalar un comunicat del departament del xèrif.

El descarrilament es va produir molt a prop de la cruïlla entre l'autopista de Charleston i la carretera de Pine Ridge al voltant de 3/4 de 3 de la matinada.

Obren una investigació

La Junta Nacional de Seguretat en el Transport ha obert ja una investigació sobre aquest incident i la xarxa interurbana de ferrocarrils nord-americana, Amtrak, ha habilitat una línia telefònica d'informació.

La col·lisió es va produir només uns dies després de l'accident d'un tren en què viatjaven diversos congressistes republicans, entre els quals el president de la Cambra de Representants, Paul Ryan. Una persona va morir i sis més van resultar ferides, entre elles un congressista, en l'accident entre un tren i un camió a Virgínia, al sud-est dels EUA. A més, el desembre tres persones van perdre la vida després de descarrilar el tren en què viatjaven a l'estat de Washington, prop de Tacoma, en un pont que passava sobre una autovia.