Les forces especials sirianes estan treballant al lloc on van ser morts els milicians sirians que havien abatut un avió de combat rus SU-25, segons va confirmar a l'agència oficial russa RIA Novosti el diputat Victor Vodolatski (del partit del Govern rus, citant fonts pròpies).

El SU-25 va ser derrocat el dissabte passat amb un sistema de defensa antiaèria portàtil a la província siriana d'Idlib (nord-oest del país). El pilot va aconseguir activar el mecanisme d'ejecció però després va morir en enfrontar-se amb els milicians, presumptament integrants de l'antic Front Al-Nusra (exfilial d'Al-Qaida).

«Les forces especials de Síria estan treballant al lloc on les Forces Aèries russes van abatre el destacament (les milícies) que tenia el sistema antiaeri portàtil», va indicar Vodolatski.

Segons el diputat, si s'aconsegueixen trobar fragments d'aquest sistema antiaeri, Rússia sabrà «en els pròxims dies» d'on va arribar i com va ser traslladat a la província d'Idlib.

D'altra banda, la policia turca va detenir a Ankara Omer Yetek, el suposat encarregat d'informació de l'Estat Islàmic a Turquia, segons va informar ahir l'agència de notícies turca Anatòlia, que cita fonts de les forces de seguretat.

Yetek és el responsable del suport informatiu a les activitats de l'Estat Islàmic en els mitjans de comunicació controlats pels gihadistes. El detingut també és sospitós d'estar involucrat en una sèrie d'atemptats terroristes perpetrats a Turquia.

Les forces de seguretat turques han detingut més de 5.000 individus sospitosos de tenir vincles amb l'EI després de l'inici del conflicte armat a Síria i a l'Iraq. Com a conseqüència, han estat deportades 3.290 persones de 95 països i més de 38.000 persones tenen prohibida l'entrada al país.