Junts per Catalunya descarta l'opció d'investir president Carles Puigdemont a través de l'assemblea d'electes, una proposta que s'ha filtrat aquest dilluns a la premsa i que havien confirmat fonts coneixedores de la negociació.

Fonts de JxCat han aclarit que no contemplen aquesta possibilitat, que consideren que no té recorregut, i parlen d'una investidura "sense adjectius" de Puigdemont, que és el seu únic candidat. Des del grup parlamentari, que s'ha reunit a Brussel·les, tampoc es parla de dues presidències i es manté que només n'hi ha una sobre la taula: la de Puigdemont.

És un mecanisme que buscava permetre una doble investidura: la de Puigdemont a Bèlgica a través d'aquest òrgan, i la d'un altre candidat al Parlament a través del mecanisme convencional i legal per evitar una confrontació amb l'Estat.

ERC ha assenyalat aquest dilluns, després de reunir-se la seva direcció, que veia amb bons ulls la proposta: "Sona bé", ha resumit el portaveu, Sergi Sabrià; però JxCat l'ha donat per descartada en la reunió que el seu grup parlamentari ha mantingut aquest mateix dilluns a la capital belga.

Abans de descartar-la definitivament ha comparegut davant els mitjans el portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, que ja ha avançat que no veien bé la proposta: "Presidència hi ha una i serà la del president Puigdemont. La investidura serà la del president Puigdemont".

ERC va exigir la setmana passada procedir a una investidura que no tingués conseqüències penals, i aquesta fórmula li hagués permès fer un ple al Parlament amb un candidat alternatiu sense problemes legals i en paral·lel una investidura simbòlica a Bèlgica.