El fins ara director general de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, va dimitir del seu càrrec després d'una auditoria municipal, situació que el consorci va abordar ahir en un comitè executiu extraordinari sol·licitat pel govern d'Ada Colau.

Carnes va presentar dijous passat la dimissió per carta, en la qual no va especificar els motius, després que una auditoria de l'Ajuntament conclogués que s'havia produït un ús indegut de targetes de crèdit en el consorci. Carnes va ser, entre altres càrrecs, conseller d'Agricultura durant el tripartit.

Els grups municipals van estar informats de la situació, que s'abordarà en el comitè executiu extraordinari del consorci, format per l'Ajuntament, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Fundació Barcelona Promoció, i dirigit per Carnes des del 2014.

El comitè ha estat sol·licitat pel regidor de Turisme, Agustí Colom, per preservar el bon funcionament ordinari del consorci. L'auditoria, que van portar a terme els serveis d'Intervenció de l'Ajuntament, es va impulsar a petició del govern municipal com a part de la seva política de seguiment, control i transparència dels ens en els quals participa l'Ajuntament, segons van destacar fonts municipals.