El Govern posarà a disposició de la comunitat educativa diversos documents amb l'objectiu que els alumnes siguin instruïts en els valors de les Forces Armades, la seguretat i la pau i el significat dels símbols estatals com l'himne, la bandera i el escut d'Espanya. La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va signar aquesta setmana un conveni amb l'organització de centres d'ensenyament privats per portar a les aules la cultura de defensa i que els alumnes tinguin coneixement directe de la tasca dels Exèrcits i l'Armada.

Aquest acord és hereu d'un altre ja subscrit el desembre del 2015 amb el Ministeri d'Educació perquè els estudiants de Primària i Secundària es familiaritzessin amb els temes relacionats amb la pau, la seguretat i la defensa. L'objectiu és incloure-ho dins dels continguts curriculars de les assignatures de Valors Socials i Cívics i Valors Ètics.

El Centre Nacional d'Innovació i Recerca Educativa (CNIIE) és l'encarregat d'elaborar aquesta sèrie de documents, segons explica el Govern en una resposta parlamentària a la diputada socialista María Luz Martínez. En ells es tracten qüestions com ara la missió que la Constitució encomana a les Forces Armades, que «asseguren la convivència en pau dels espanyols i amb els altres pobles», o la importància de la defensa com a «servei essencial» que presta l'Estat als ciutadans a través dels militars. També tenen l'objectiu que els alumnes coneguin la tasca de soldats i mariners.