El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha rebutjat la fórmula d'una Presidència de la Generalitat des de Bèlgica perquè "és obvi que l'Estat no permetrà mai que sigui efectiva", i ha apuntat la secretària general de la seva formació, Marta Rovira, com a possible candidata.

"És un gegant, una persona en la qual tots confiem", ha assegurat en una entrevista resposta per carta a 'El programa d'Ana Rosa' de Telecinco, recollida per Europa Press, des de la presó d'Estremera, a la qual es troba en presó preventiva des de la tardor.

Preguntat per una possible candidatura de la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, a la Presidència de la Generalitat, ha instat la diputada a provar-ho, encara que creu difícil que ho aconsegueixi "amb un discurs tan poc conciliador".

Considera que ell pot ser candidat vàlid a la Presidència perquè no ha perdut els seus drets com a diputat, però creu que no li correspon postular-se a la Generalitat, i no rebutja renunciar al seu escó si fos necessari: "Sempre he estat disposat a totes les renúncies en benefici del projecte col·lectiu".

Ha retret al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que no hagi volgut reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, qui li ho va demanar per carta, i ha lamentat que no hi ha diàleg entre La Moncloa i l'independentisme "perquè el Govern espanyol el defuig".

Així mateix, rebutja l'argument del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que el manté a la presó perquè és polític "i deixa poc recorregut a la via jurídica", i li recorda que en les manifestacions independentistes no hi ha hagut violència.