El portaveu adjunt de JxCat en el Parlament, Eduard Pujol, i la diputada Gemma Geis han retret al president del Parlament, Roger Torrent, que decideixi portar al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg la investidura de Carles Puigdemont sense avisar al mateix candidat de JxCat a presidir la Generalitat.

"No parlem només d'institucions, sinó també de situacions personals", han advertit tots dos diputats en roda de premsa, i han recordat que Puigdemont està dissenyant amb despatxos internacionals la seva estratègia de defensa per accedir a la Presidència, i que portar la seva investidura al TEDH havia de fer-se d'acord amb ella.

"Hem rebut amb perplexitat la decisió de portar davant el Tribunal d'Estrasburg de manera unilateral i arbitrària la defensa dels drets d'investidura del president Puigdemont", ha criticat Pujol, que assegura que la decisió de Torrent xoca frontalment amb l'estratègia de legítima defensa que té el candidat de JxCat.

ERC respon que la proposta d'anar al TEDH és de JxCat

Com a resposta a JxCat, el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest dimarts que la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, de cercar l'empara del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) a la investidura de Carles Puigdemont és "idea de JxCat" i ha lamentat que aquest grup hagi criticat la proposta.

En roda de premsa des del Parlament, ha precisat que anar al tribunal d'Estrasburg és una idea del vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa (JxCat) i que el republicà Torrent ha decidit portar-la "a la pràctica" amb l'objectiu de defensar el candidat de JxCat a presidir la Generalitat.

Així, ERC ha criticat que "no és seriós, no és de rebut ni és just" que JxCat hagi carregat contra la proposta, encara que ha afegit que les desavinences públiques dels dos grups no enterboleixen les negociacions i tornaran a reunir-se aquest dimarts per desencallar la legislatura.