La presidenta de l'associació de funcionaris de la Generalitat ServidorsCat, Yolanda Hernández, va avisar ahir que Catalunya ja no pot «aguantar més» sense Govern i si segueix vigent l'article 155 de la Constitució. «Estem en període de descompte. Al meu entendre, des de fa molt de temps. Es necessita gent al capdavant de les conselleries per prendre decisions», va explicar en declaracions des del Parlament.

ServidorsCat és una associació de funcionaris creada després del 155 i que ha assumit la missió d'inventariar els «danys» que ha suposat l'aplicació d'aquest article. Ahir es va reunir amb el president del Parlament, Roger Torrent, al qual va presentar la tercera entrega d'un informe que fa mensualment des de l'octubre. Hernández va dir que la falta de lideratge «afecta molt el dia a dia» en dos sentits: les decisions triguen molt a prendre's i no són immediates, i vénen donades des del Govern central sense intervenir explicacions, va assegurar.

«No qüestionem les decisions que s'estan prenent, però no sabem els motius pels quals es prenen unes o altres», va lamentar Hernández, que també va recordar que el 155 ha suposat el cessament dels consellers però també d'alguns secretaris generals. La presidenta va posar d'exemple que recentment la Generalitat ha signat un acord amb Repsol de 50 milions d'euros per subministrar combustible a vehicles de l'administració catalana: una «contractació legítima», però que els ha vingut «sense més ni més».