Els bisbes de les diòcesis catalanes van demanar ahir, a través d'un comunicat, «una reflexió serena sobre la presó preventiva d'alguns antics membres del Govern i d'alguns dirigents d'organitzacions socials, sense entrar en debats jurídics».

Els prelats consideren que aquest pas és necessari per «propiciar el clima de diàleg» que, al seu parer, «tant necessitem» i subratllen que cal que es tinguin en compte «les circumstàncies personals dels afectats». A més, defensen la «legitimitat moral» dels partits que «es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles i siguin defensades de forma pacífica i democràtica». En aquest sentit, asseguren que és necessari que «els parlamentaris escollits impulsin els mecanismes democràtics per a la formació d'un nou Govern» que actuï amb «sentit de responsabilitat envers tots els col·lectius del país de superar les conseqüències de la crisi institucional, econòmica i social que vivim».

Els bisbes diuen que no poden «ignorar ni menystenir» que a Catalunya hi ha «un problema polític de primer ordre que obliga a cercar una solució justa mínimament acceptable per a tots». I fan una crida «a fer un esforç per refer la confiança mútua dins d'una societat com la nostra en la qual es dóna una gran pluralitat cultural, política i també religiosa». «La cohesió social, la concòrdia, el sentir-nos propers els uns als altres i el respecte als drets de totes les persones que viuen a Catalunya han de ser un dels nostres objectius prioritaris en aquest moment», remarquen. Finalment, demanen als catòlics que «siguin instruments de pau i reconciliació enmig de la societat catalana» i que no deixin de pregar «per la pau i la justícia a Catalunya».