El PSOE no dóna suport a aprofitar la vigència de l'article 155 de la Constitució per modificar el model d'immersió lingüística a Catalunya, qüestió que hauria de formar part, arribat el cas, d'un debat en el Parlament, va explicar la número quatre de la formació, Carmen Calvo.

Tanmateix, va evitar criticar el Govern central perquè, va dir, els socialistes no saben «exactament» què pretén fer l'Executiu, que planteja fórmules per garantir l'ensenyament del castellà com a llengua vehicular a les famílies que així ho vulguin.

Després de fer una crida a «viure amb absoluta normalitat» l'existència de llengües cooficials a Espanya, que «són una riquesa», la secretària d'Igualtat va remarcar que el 155 es va activar per «reposar a Catalunya el seu propi ordre estatutari i perquè els ciutadans de Catalunya no haguessin de patir una immensitat de problemes». I, ara com ara, va dir, l'aplicació d'aquest precepte constitucional està «justament situat» en l'objectiu de garantir «la normalitat de Catalunya».

Per al PSOE, va insistir, el 155 ha de servir per «garantir les circumstàncies quotidianes de la vida a Catalunya».

Situació desesperant

Calvo s'ha queixat que en aquesta comunitat s'està entrant en una situació «desesperant» per la falta d'avanços per part d'aquells que «tenen la responsabilitat de moure peces».

«Es tracta que els independentistes tanquin les seves polèmiques, han de formar Govern, estan jugant a un joc incomprensible i insostenible», va insistir.