L'aerolínia del vol que s'ha estavellat aquest diumenge a la localitat iraniana de Semirom (al centre-oest del país) ha confirmat la mort de les 66 persones (60 passatgers i sis tripulants) que viatjaven a bord de l'aparell.

"Després de la recerca a la zona on l'avió es va estavellar, vam ser informats que totes les persones a bord havien perdut la vida", va declarar el portaveu de la companyia, Mohammad Tabatabai, a la televisió pública iraniana. Entre els morts hi ha un nen.

Els serveis d'Emergència, entre ells els de la Mitja Lluna Roja, han aconseguit aproximar-se al lloc del sinistre, les muntanyes de Zagros -una zona, de difícil accés- enmig de males condicions atmosfèriques per una forta boira.

L'avió, un model ATR 72-500, era un vol de passatgers des de Teheran a Yusuj que havia desaparegut del radar al voltant de les 08.00 (hora local), poc després d'enlairar de l'aeroport de Mehrabad, d'acord amb fonts de la Direcció d'Aviació Pública. L'aparell es va estavellar a uns 50 quilòmetres al nord del seu lloc de destí.

El vol estava operat per l'aerolínia semiprivada Aseman, amb seu a Teheran, i especialitzada en vols domèstics. El responsable de relacions públiques de la companyia ha confirmat la mort de tots els ocupants de l'aparell a l'agència semioficial de notícies Tasnim.