L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va anunciar ahir que assumirà el pagament de la fiança de 60.000 euros que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha imposat a la secretària general d'ERC, Marta Rovira.

Fonts de l'entitat van explicar després de conèixer la decisió de mesures cautelars per a Rovira que faran efectiva la fiança entre el dimecres i dijous, quan acabi la ronda de compareixences davant el tribunal que han de fer aquesta setmana diversos líders sobiranistes.

Els fons sortiran de la caixa de solidaritat que en el seu moment va impulsar l'ANC, que es nodreix de donacions ciutadanes i que s'empra per a les fiances que decreten els tribunals per causes relacionades amb el procés sobiranista. L'entitat ja va assumir en el seu moment el pagament de les fiances dels consellers cessats que van ser empresonats, de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i dels exmembres de la mesa del Parlament.

Després de la declaració de Rovira, ahir també va comparèixer la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal. Avui estan citats davant Llarena Artur Mas i Neus Lloveras (PDeCAT), i aquest dimecres, la sallentina Anna Gabriel (CUP).