JxCat i ERC prossegueixen les negociacions per desencallar la investidura i reflexionen sobre com encaixar el paper de Carles Puigdemont i d'Oriol Junqueras, president i vicepresident del Govern que va ser cessat amb l'aplicació de l'article 155.

Fonts coneixedores de les negociacions sostenen que JxCat manté l'aspiració que Puigdemont mantingui poders executius, com així ho demostra les iniciatives que han presentat en el Parlament per poder investir-li a distància. No obstant això, segueix damunt de la taula la possibilitat que, sense qüestionar que Puigdemont ha de ser el màxim exponent del Govern, en el Parlament s'investeixi un candidat alternatiu per no obrir un nou contenciós judicial amb l'Estat.

Davant aquest escenari, ERC reivindica que, si Puigdemont manté poders executius a Bèlgica com nomenar els consellers i convocar eleccions, la «lògica» és que Junqueras hauria de tenir un paper preponderant en l'Executiu que es formaria a Catalunya. Sostenen que, si el que es busca és restituir el màxim possible al Govern que va ser cessat, Junqueras era el vicepresident d'aquell Executiu i mereixeria, malgrat estar a la presó actualment, ser la figura més important a Catalunya si Puigdemont segueix a Bèlgica.

Els dos partits asseguren que ningú ha posat damunt de la taula alternatives a Puigdemont ni noms concrets del futur Consell Executiu, però tots dos admeten que tard o d'hora s'haurà d'abordar aquest capítol.