L'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, va avançar que demanarà permís al jutge Llarena perquè el diputat de JxCat pugui ser investit president de la Generalitat en cas que sigui el candidat proposat pel Parlament. Si això es produeix, el lletrat va anunciar que sol·licitarà la llibertat incondicional, i en el supòsit que el magistrat ho denegui, demanarà el permís penitenciari perquè pugui assistir a la sessió d'investidura. «Si després ha de tornar a la presó, exercirà com a president de la Generalitat des de la presó», va assegurar.

Pina es va mostrar convençut que Jordi Sànchez «pot ser el futur president de la Generalitat efectiu». En el cas que el Suprem no ho permetés, va afirmar que «s'hauran de veure els arguments jurídics» que impedeixen a un «ciutadà innocent» exercir aquest càrrec.

Respecte de les declaracions del president del Govern central sobre la impossibilitat que un investigat pugui ser investit, Pina considera que és «molt gruixut i una manca de respecte contra Sànchez», i que són afirmacions més pròpies d'una «autèntica república bananera».