El Moviment 5 estrelles seria la formació més votada en les eleccions generals italianes celebrades ahir amb el 30% de suport, segons sondejos a peu d'urna. No obstant això, la Lliga Nord i Força Itàlia aconseguirien el 15% de suport cada un, de manera que junts podrien ser la primera força parlamentària.

Per darrere quedaria el centreesquerrè Partit Democràtic (PD), que obtindria al voltant del 21%, i el partit Lliures i Iguals (LEU), possible aliat del PD, obtindria el 4% de vots, sempre segons enquestes a peu d'urna.

En concret, l'estudi realitzat per la televisió pública RAI situa Forza Itàlia, la Lliga Nord i Germans d'Itàlia amb entre el 33 i el 36% dels vots.

El Moviment Cinc Estrelles de Luigi di Maio obté entre el 29,5 i el 32,5% dels vots i el PD de Matteo Renzi és el tercer, amb entre el 20,5 i el 22,5%.

El sondeig de Mediaset

Segons el sondeig de Mediaset, la coalició de centredreta tindria entre el 32,5 i el 36,5% dels sufragis, i el Moviment Cinc Estrelles obtindria del 29% al 33%. El PD quedaria amb entre el 17,5 i el 21% de vots.

Si es confirmen aquests resultats a la Cambra de Representants, cap partit podria governar en solitari i haurà de buscar suports en altres formacions per garantir-se un govern estable.

Per part del Partit Democràtic, el senador Ettore Rosato va afirmar en declaracions a la cadena RAI que si el PD no supera el 23%, passarà a l'oposició. «Si el resultat (dels sondejos a peu d'urna) es confirmen, passarem a l'oposició», va assegurar.

Pel que fa a la participació, les dades oficials del Ministeri de l'Interior apunten al 73,95% del cens, segons dades corresponents a 3.267 dels 7.958 municipis italians.

El 58,76% del cens havia votat a les 7 de la tarda en les eleccions generals italianes. Els colegis van tancar a les 11 de la nit.