El secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, ha requerit a les entitats del sector públic de la Generalitat que informin sobre pagaments o ajuts atorgats des del 2015 a una seixantena de persones, entitats, mitjans de comunicació i empreses entre les quals hi ha l´expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, i el president Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, o l'expresidenta de l'AMI, Neus Lloveras.

El requeriment, al qual ha tingut accés l'ACN, presta especial atenció en sol·licitar els pagaments fets a Oriol Soler Castanys. A més, demana el que s'ha pagat des de la Generalitat a entitats com Procés Constituent, Sobirania i Justícia o Súmate. En el llistat també hi ha empreses com Mediapro i el diari 'Ara' i diverses persones i empreses relacionades amb aquest darrer, com Toni Soler, Antoni Bassas, Xavier Bosch i l'empresari Ferran Rodés i l'empresa Agrolimen. També la revista 'Sàpiens', el 'Contrapunt' i la plataforma pro seleccions esportives catalanes, entre altres.

En el requeriment, que s'ha d'entregar el pròxim 12 de març, el govern espanyol demana que s'identifiqui la partida pressupostària, el concepte pel qual es va produir el pagament i s'especifiqui sota quina fórmula (contracte menor, de serveis, subministrament...) a diversos periodistes relacionats amb el diari 'Ara', l'editorial 'Ara Llibres' i altres societats com Grup Cultura 03, Sapients Publicacions, Democratizing the future society S.L., Eix de Serveis i Projectes Societaris Empresarials S.L., Producció La Terra Jove S.L., Dilema Comunicació i Caixabaixa Disseny i Comunicació, entre moltes d'altres. La Vanguardia també apunta a una societat igualadina, Radio Fusté SL.

A banda de societats i periodistes, també vol que s'identifiqui la partida pressupostària i els funcionaris que van autoritzar pagaments d'actuacions com els projectes de recerca sobre el moviment independentista català amb estades a l'estranger, com per exemple al Canadà (11.955 euros), Dinamarca (16.791 euros), Finlàndia (16.845 euros), Kazakhstan (6.313 euros) i a Suïssa (5.830 euros), i també en universitats catalanes com a l'UdG i la Universitat Pompeu Fabra, a més de diversos estudis la participació en seminaris sobre fórmules territorials, com el federalisme i l'autodeterminació, i els seus efectes en àmbits com la llengua, les sanitats la justícia, entre d'altres.

Altres pagaments pels quals el secretari d'Estat d'Hisenda demana informació serien els efectuats a les empreses T Systems, IBM Global, International Business Machines i DXC Technology Spain des del 2015 fins ara i els conceptes, acompanyat de qualsevol tipus de documentació, com informes, esborranys o notes, entre d'altres; i sol·licita que aclareixi per què no s'han aprovat els comptes del Diplocat del 2016 i qui va fer l'auditoria.