El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) se sumarà aquest dijous a la vaga feminista del 8 de març convocada amb motiu del Dia Internacional de la Dona, ja que veu que "és més que mai una jornada de lluita i reivindicació dels drets de les dones i d'aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones en la societat".

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, després de la primera vaga global de dones el passat any sota el lema 'Ni una menys, ens volem vives', la vaga d'aquest dijous pretén conscienciar que "si les dones s'aturen, s'atura el món".

Al seu parer, aquesta aturada posarà en relleu les discriminacions que pateixen al món laboral remunerat, sinó també el treball invisible no reconegut ni valorat de cuidadores que principalment duen a terme les dones.

El sindicat considera que la professió periodística "no és cap excepció" en la discriminació de gènere, ja que les dones pateixen el mateix masclisme que en la resta de sectors amb precarietat, inseguretat laboral, bretxa salarial, sostre de cristall i assetjament sexual.

El sindicat ha animat totes les dones a sumar-se a la vaga de 24 hores i a participar en la concentració convocada en els Jardins de Montserrat Roig a Barcelona al migdia i la manifestació programada en l'encreuament del passeig de Gràcia amb l'avinguda Diagonal a les 18.30 hores.