El Govern de Rússia va elevar a 39 el nombre de morts en el sinistre d'un avió de transport rus que es va estavellar a la seva arribada a la base aèria de Hmeymim, situada a la província siriana de Latakia (nord-oest). El ministeri de Defensa va detallar que a l'aparell hi viatjaven 33 passatgers i sis tripulants, segons va informar l'agència russa de notícies Sputnik. Prèviament, havia indicat que a l'avió hi anaven 32 persones -26 passatgers i sis tripulants.

«A bord de l'avió de transport AN-26 que va patir un sinistre en intentar aterrar a l'aeroport de Hmeymim hi havia 33 passatgers i sis membres de la tripulació, tots ells membres de les Forces Armades de Rússia», va destacar. El sinistre es va produir cap a les tres de la tarda hora local, quan l'Antonov AN-26 es va estavellar durant la maniobra d'aterratge a Hmeymim.

«El sinistre, segons la informació preliminar, podria haver-se produït com a conseqüència d'una avaria tècnica», van asse-nyalar les autoritats russes. Encara que es creu que «l'avió no va patir cap atac», les Forces Armades van assegurar que estudiaran «totes les hipòtesis».

Les autoritats del país euroasiàtic van anunciar durant la jornada l'obertura d'una investigació criminal sobre l'accident per aclarir si es van violar les normes de seguretat aèria. El president de Rússia, Vladímir Putin, va expressar «el més profund condol» als familiars de les víctimes i a tot el personal del ministeri de Defensa, segons un portaveu del Kremlin.