El líder de la CUP al Parlament, Carles Riera, va dir ahir que el seu partit «segueix esperant una nova proposta de JxCat i ERC sobre el programa polític de legislatura», i va posar condicions a com hauria de ser aquesta nova oferta que permeti desencallar la legislatura.

En una publicació a Twitter va advertir que volen que la proposta vagi en la línia d'obeir el mandat del referèndum de l'1 d'octubre, un procés constituent i polítiques de justícia social, i va concloure: «Si hem de parlar d'autonomia, no fa falta». Riera va dir que al seu partit l'interessa abordar el pla de Govern que haurà d'implementar el nou Executiu si arriba a formar-se, i no tant les persones que l'implementaran: «Abans del qui, volem parlar del què i del com».

A més, fonts dels cupaires van avisar ahir a la tarda, sense encara haver rebut el document de «preacord» que JxCat es va comprometre a fer-los arribar entre dimarts a la nit i ahir al matí, que «endarrerir l'enviament de les noves propostes dificulta la negociació i la decisió dels anticapitalistes». La CUP va avisar que té els seus processos assemblearis de decisió, i que per convocar de nou el seu Consell Polític abans de dilluns els calen almenys 72 hores de marge.