L'exjutge i exsenador per ERC Santiago Vidal va rebre amb «indignació» la decisió del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de denegar-li el reingrés a la carrera judicial i es va sentir «molt decebut», segons va expressar ahir en una entrevista a TV3.

Preguntat per si considerava que es tracta d'una persecució ideològica, va respondre que «sens dubte», i va afegir que és «el que abans es deia una depuració». «Han començat aquesta caça de bruixes, a l'estil McCarthy dels EUA, dels que pensen diferent», va afirmar Vidal, que va explicar que, a partir de la setmana que ve, quan rebi la notificació del CGPJ -de moment té el comunicat-, presentarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem (TS), tot i que n'espera «molt poca cosa» i per això ja pensa en portar el seu cas al Tribunal Europeu de Drets Humans.

El president del TS i del CGPJ, Carlos Lesmes, creu que era una «decisió obligada» denegar a Vidal el reingrés al servei actiu a la carrera judicial perquè «els jutges han de tenir compromís constitucional» per exercir la seva funció.