Ana Julia Quezada s'ha ensorrat i ha confessat davant la Guàrdia Civil l'assassinat de Gabriel Cruz. Segons fonts de la investigació, la detinguda, de 43 anys, ha guiat els agents a un abocador en el qual va tirar la roba del petit.

La detinguda, de 43 anys, ha prestat declaració aquest dimarts davant els agents que porten la investigació en la Comandància de la Guàrdia Civil durant prop de dues hores i "ha respost a totes les preguntes" que se li han fet, segons ha confirmat a la seva sortida una de les advocades que les assisteix.

La dona ha confessat que el dia de la desaparició de Gabriel va sortir de casa i es va trobar amb el nen, a qui li va dir que l'acompanyés a la finca de Rodalquilar, tal com informa La Vanguardia. Segons Quezada, un cop a la finca van discutir, i ella li va donar un "mal cop" amb una destral que va fer que el nen perdés el coneixement.

Ana Julia es va espantar, segons ha explicat, i el va matar obstruint la seva respiració. Després li va treure la roba, la va tirar en un contenidor llunyà i va enterrar el cos de Gabriel en una fossa que va cavar.

La dona de 43 anys i d'origen dominicà va ser detinguda per la seva presumpta implicació en la mort del nen Gabriel Creu quan traslladava el diumenge el seu cos al maleter d'un cotxe. Segons la seva advocada, l'interrogatori va durar prop de dues hores i va respondre "a totes les preguntes", sense poder més detalls a l'estar declarat el secret de sumari.

En declaracions als mitjans a les portes de la Comandància, la lletrada Beatriz Gámez ha assegurat que la fins ara única sospitosa per la mort de Gabriel s'ha prestat a "col·laborar" amb els agents, alhora que ha assegurat que aquest dimarts ha estat la "primera vegada" que els agents li ha demanat que parlés sobre els fets.

"La declaració policial ha estat avui, ahir només van ser dos registres", ha especificat la representant legal de l'arrestada diumenge passat a Vícar (Almeria), després que fos sorpresa pels agents quan transportava en un cotxe el cos de Gabriel abans d'accedir al garatge del seu habitatge.

Cal recordar que Ana Julia Quezada va ser conduïda a la tarda d'aquest dilluns fins a la finca de Rodalquilar, que aquest mateix dimarts seguia sent inspeccionat pels agents de la Guàrdia Civil que la custodien, així com a l'habitatge de la Pobla de Vícar, en la qual es va realitzar un registre que es va perllongar durant dues hores.

L'advocada, davant les preguntes dels periodistes sobre si la detinguda ha precisat si va poder actuar sola o acompanyada d'una altra persona, s'ha remès al secret sumarial de les actuacions i ha rebutjat precisar més dades sobre la declaració de la detinguda, de qui sí ha confirmat, d'altra banda, que aquest dimecres passarà a disposició del Jutjat d'Instrucció número 5 d'Almeria que dirigeix el jutge Rafael Soriano.

D'altra banda, fonts del TSJA han confirmat a Europa Press que el magistrat instructor del cas ha prohibit la incineració del cos de Gabriel Cruz, al qual s'ha donat sepultura aquest dimarts, i només ha autoritzat l'enterrament del menor davant la possibilitat que puguin practicar noves proves o es sol·liciti una segona autòpsia.