El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta.

En el cas del PP, l'esmena proposava nous supòsits pels quals aplicar aquesta mesura i Cs volia que s'endurissin les condicions d'accés al tercer grau penitenciar pels presos condemnats a presó permanent. PSOE, Podem i les forces nacionalistes i independentistes han tombat les esmenes dels dos grups situats a la dreta de l'arc parlamentari.

Això vol dir, doncs, que la proposició del PNB continua endavant i el Congrés fa un pas més en la derogació d'aquesta mesura, tot i que la tramitació pot ser llarga. El debat ha estat encès i ha coincidit, a més, amb el cas del nen d'Almeria mort a mans de la xicota del seu pare, que ha confessat el crim.

També han assistit familiars de víctimes de casos mediàtics com Marta del Castillo o Diana Quer, que defensen la presó permanent revisable.