La CUP ha cridat a concentrar-se davant el Palau de la Generalitat contra els escorcolls que la Guàrdia Civil està duent a terme aquest dijous a la seu del Govern i en la d'Òmnium Cultural.

A través de les xarxes socials, els 'cupaires' han instat a protestar contra els escorcolls: "Ara mateix, que ens deixin en pau!".

Via Twitter, la diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha criticat les "detencions arbitràries, escorcolls injustificats, abusos de poder, vulneració de drets humans, presos polítics i agressions feixistes: No ens silenciareu, contestarem amb acció política, fermesa i determinació".

A més, diversos Comitès de Defensa de la República (CDR) també han cridat a concentrar-se davant el Palau de la Generalitat contra els escorcolls.

També han instat a concentrar-se a partir de les 19 hores enfront de la Comandància de la Guàrdia Civil en la Travessera de Gràcia de Barcelona per dir "prou a la persecució del moviment independentista".

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha explicat que la instrucció del jutge per la qual s'està escorcollant la seu de l'entitat els adverteix que, si convoquen els ciutadans per concentrar-se davant l'edifici, "podrien incórrer en un delicte de rebel·lió".