El secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Antoni Molons, ha estat detingut unes hores per la Guàrdia Civil, que l'investiga per malversació i desobediència per la seva presumpta participació en els preparatius de l'1-O. Agents del cos han fet aquest dijous un escorcoll al domicili de Molons, posteriorment l'han traslladat al seu despatx a Palau, on cap a les dotze del migdia se l'han emportat detingut cap a la comandància de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia. Ha quedat en llibertat després d'acollir-se al seu dret a no declarar. Mentrestant, ha tingut lloc un escorcoll a la seu d'Òmnium Cultural. L'actuació ha estat ordenada pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.

Molons ha entrat al Palau de la Generalitat pocs minuts abans de les 11 del matí per la porta del darrere, al carrer Sant Sever, escortat per agents de paisà de la Guàrdia Civil mentre mossos d'esquadra controlaven el perímetre. Venia del seu domicili, on també hi ha hagut un registre. Molons ha estat present als dos escorcolls i cap a les dotze del migdia se l'han emportat del Palau detingut.

Amb els escorcolls d'aquest dijous, s'investiga un possible desviament de fons públics per al finançament del referèndum de l'1-O. La malversació de fons públics és un dels delictes que investiga el titular del jutjat 13, Juan Antonio Martínez Sunyer, dins de la causa, que manté oberta per rebel·lió, sedició, prevaricació, desobediència i revelació de secrets. El jutge manté les actuacions sota secret de sumari.

Escorcoll a la seu d'Òmnium

A més del despatx de Molons, el jutge també ha ordenat el registre del seu domicili i la seu d'Òmnium Cultural al carrer Diputació de Barcelona. Molons ha d'estar present als escorcolls i en aquests moments no està detingut.

Segons informat Òmnium, dins de la seu hi ha set treballadors retinguts juntament amb membres de la direcció de l'entitat. Els agents, a més, han bloquejat el correu electrònic dels treballadors i els han canviat les contrasenyes, segons fonts de l'entitat. Els agents han entrat a la seu del carrer Diputació a primera hora del matí i, segons les mateixes fonts, no han entrat al domicili particular de cap dels membres de la Junta Nacional.

Cap a les tres de la tarda, han marxat a casa alguns dels treballadors que hi havia dins de la seu des de primera hora del matí i cap a tres quarts de cinc de la tarda n'han sortit tres agents de paisà i han marxat amb un cotxe no logotipat sense endur-se res.

Concentració a Sant Jaume

Mentrestant, un centenar de persones s'han concentrat a la plaça de Sant Jaume en contra dels escorcolls d'aquest dijous. Tant la CUP com els Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) han fet una crida a concentrar-s'hi.