Els agents de la Guàrdia Civil que han entrat aquest dijous a primera hora del matí a la seu d'Òmnium Cultural retenen set treballadors i membres de la direcció de l'entitat mentre escorcollen les seves adreces de correu electrònic.

Fonts d'Òmnium han explicat a Europa Press que els agents "estan segrestant el correu electrònic dels treballadors i canviant contrasenyes", i neguen que s'hagi entrat al domicili de cap treballador o membre de la junta.

La Guàrdia Civil ha iniciat aquest dijous al matí un doble dispositiu relacionat amb la investigació dels preparatius del referèndum de l'1 d'octubre: l'escorcoll a Òmnium i a la Secretaria de Difusió, situada al Palau de la Generalitat.

L'operació l'ha acordada el Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre, considerat il·legal pel Tribunal Constitucional.

L'Institut Armat ja va entrar a les dependències d'Òmnium el 24 de gener per recollir per ordre judicial els correus electrònics del president de l'entitat, Jordi Cuixart, i el mateix dia va entrar també a la seu de l'ANC.