Les despulles del geni Salvador Dalí ja reposen de nou sota la cúpula del Teatre Museu Dalí de Figueres. La Fundació Gala-Salvador Dalí ha informat que aquesta nit han restituït les restes obtingudes per a les proves d´ADN que van ser amputades del cos momificat. L'operació ha acabat de matinada.

El procediment ha estat el mateix que el juliol de l´any passat i "s'ha dissenyat de manera que es preservés la intimitat i memòria del Mestre".

A les sis de la tarda d'ahir es va posar en marxa el dispositiu que va concloure quan passaven quinze minuts de la una de la matinada.

A diferència de l'exhumació, amb una gran presència mediàtica, ahir es va fer amb discreció. Hi assistiren el secretari general de la Fundació Dalí, Lluís Peñuelas, el gerent, Joan Manuel Sevillano; el notari Miguel Ángel Vera que va aixecar acta. L'equip del forense Narcís Bardalet va portar a terme la completa restitució.

El museu ha reobert les seves portes en horari normal aquest matí a dos quarts de deu.

L´exhumació va ser ordenada pel Jutjat de Primera Instància núm. 11 de Madrid. Era una prova sol·licitada per Pilar Abel Martínez que assegura que és filla del geni i es va portar a terme la nit del 20 de juliol de 2017.