El temps variarà durant aquest dissabte i caldrà tenir un paraigües preparat. Al matí farà sol a molts indrets, segons el Servei meteorològic de Catalunya, però a la tarda creixeran nombroses nuvolades que poden deixar alguns ruixats febles i localment alguna tempesta, sobretot a les comarques del terç nord i de la resta de la meitat oest. La cota de neu se situarà entorn dels 800 metres. La temperatura també serà més baixa tant de nit com de dia.

De cara a diumenge, s'espera un dia assolellat i serà el preludi d'una baixada forta de temperatures. L'arribada d'una massa d'aire molt fred procedent del nord d'Europa a partir de dilluns 19, produirà una davallada tèrmica arreu del país i donarà la benvinguda amb fred a la primavera, que comença dimarts 20 a les 17:15 h.

Així, entre dilluns i dimecres es preveuen glaçades entre moderades i fortes al Pirineu i entre febles i moderades a la resta de l'interior. Fora de la serralada pirinenca, la neu podria arribar a punts del prelitoral, amb una cota de neu que rondaria els 700 metres.

A partir de dijous minvarà la possibilitat de precipitacions i s'iniciarà la recuperació de la temperatura.