El Teatro del Barrio de Madrid va ser escenari ahir d'un nou acte en suport dels presos organitzat pel col·lectiu Madrileños por el derecho a decidir, que ja va omplir aquest espai el 17 de setembre passat a favor del procés.

L'acte, al qual van assistir una seixantena de persones, va servir per reivindicar l'alliberament de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, cinc mesos després de l'empresonament dels Jordis. Precisament s'hi van projectar missatges enregistrats per la dona de Jordi Sànchez, Susanna Barreda, l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel i s'hi va llegir una carta enviada per Jordi Cuixart des de la presó de Soto del Real: «Això no va de banderes ni de nacionalismes, sinó de democràcia», va afirmar el president d'Òmnium.

El jurista Carlos Villa va afirmar que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena està prevaricant en mantenir els procediments per sedició i rebel·lió a pesar de l'absència de violència. «Si no ho parem, no serà només Catalunya», va advertir Villa, en referència a la repressió contra les idees polítiques.