Un segon ciutadà senegalès va morir ahir al barri madrileny de Lavapiés després de tenir un ictus durant les protestes al carrer. Ousseynou Mbaye, de 54 anys, va ser traslladat a l'Hospital Clínic, segons van confirmar fonts d'Emergències Madrid a El País . Mbaye es va desmaiar i no presentava signes de violència, segons el Samur, i un cop estabilitzat se'l va traslladar a l'Hospital Clínic, on va acabar morint. Els fets van tenir lloc al carrer Olivar de Lavapiés mentre es produïen les protestes per la mort de Mami Mbaye quan fugia de la policia.

A l'informe del Samur enviat a l'Ajuntament, s'assenyala que els serveis d'emergències van atendre Ousseynou Mbaye al carrer de l'Olivar de Lavapiés mentre centenars de persones es concentraven per la mort del primer immigrant mort. L'informe insisteix que no presentava cap signe extern de violència. L'Associació dels Immigrants Senegalesos a Espanya va confirmar la mort del segon immigrant a l'hospital. En aquest cas, l'associació no va atribuir la mort a l'actuació policial, però sí que va demanar explicacions.

Ingressat per un cop al cap

Dijous passat la Policia Nacional va traslladar un altre home ferit amb un cop al cap i diverses contusions des dels voltants de la plaça Nelson Mandela a la comissaria del carrer Leganitos per la impossibilitat que fos atès pels serveis d'emergència pels avalots que tenien lloc en aquells moments a Lavapiés.

Fonts policials van explicar ahir a Europa Press que els fets van tenir lloc al voltant de 2/4 de 9 del vespre als voltants d'aquesta plaça, on es van originar els avalots per la mort del manter d'origen senegalès després d'un infart. Les mateixes fonts desconeixen les causes i circumstàncies que van motivar que aquesta persona resultés ferida al cap.

Durant la concentració de divendres passat al barri de Lavapiés per la mort de Mami Mbaye, el col·lectiu senegalès al·ludia al fet que aquesta persona havia resultat ferida per la policia en el marc de l'operatiu davant els incidents generats.

Les fonts policials consultades van explicar que agents destinats a la zona van traslladar l'home ferit pels seus propis mitjans a la comissaria de Policia Nacional del carrer Leganitos, davant la impossibilitat que els serveis d'emergència poguessin accedir a aquesta zona com a conseqüència d'aquests avalots.

Així, aquestes fonts van recalcar que aquesta persona no pot aparèixer en el balanç de ferits que es va oferir, ja que no va ser atesa pels serveis sanitaris a la zona ni al carrer.

Els detinguts, davant el jutge

Sobre aquesta qüestió, fonts d'Emergències Madrid van asse-nyalar que dijous es va traslladar, després de rebre un avís, un home de 48 anys des de la comissaria de Leganitos a la Fundació Jiménez Díaz amb un cop al cap. D'altra banda, fonts coneixedores del cas van assenyalar ahir al vespre que el ferit ja havia rebut l'alta mèdica després d'estar ingressat per traumatisme cranioencefàlic.

Els sis detinguts dijous passat pels avalots al barri de Lavapiés ja han passat a disposició judicial, segons van informat fonts de la Prefectura Superior de Policia de Madrid. Les mateixes fonts van exposar que cinc dels detinguts ja estan a disposició de l'autoritat judicial des d'ahir al matí i, pel que fa al menor arrestat, divendres va ser posat a disposició de la Fiscalia de Menors.