L'expresident francès Nicolas Sarkozy va ser posat ahir sota custòdia de la Policia Judicial a la localitat de Nanterre sota la sospita de finançament il·lícit a la campanya política que el va portar a la victòria a les eleccions presidencials del 2007, segons va informar el diari Le Monde. L'exmandatari va ser interrogat sota la sospita que podria haver rebut finançament de Líbia.

Es tracta de la primera ocasió en què Sarkozy ha de prestar declaració en el marc d'una investigació judicial que es va obrir l'abril del 2013. Sarkozy pot romandre sota custòdia policial un termini de 48 abans de passar a la disposició d'un jutge. Les indagacions judicials es van obrir després que el grup mediàtic Mediapart informés el 2012 que Sarkozy podria haver rebut finançament per a la seva campanya presidencial del 2007 del règim libi, llavors dirigit pel coronel Moammar al-Gaddafi. El 2016, en ple procés d'eleccions primàries del partit Els Republicans, l'intermediari Ziad Takieddine va assegurar que havia traslladat 5 milions d'euros en metàl·lic de Trípoli a París entre final del 2006 i principi del 2007 per fer-los arribar a Sarkozy, que llavors era ministre de l'Interior.

La decisió de situar l'expresident sota custòdia policial comporta que els magistrats han reunit noves proves sobre el suposat finançament il·legal que hauria rebut la campanya que el va portar al palau de l'Elisi el 2007. Segons Le Monde, exdirigents del règim liderat pel coronel Gaddafi haurien decidit aportar nous elements que confirmarien els fets.