L'adjunt a la Presidència d'ERC, Pere Aragonès, va visitar ahir a la presó d'Estremera els exconsellers Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Josep Rull, i tots ells li van traslladar que les mobilitzacions independentistes «han de continuar amb el caràcter pacífic que sempre han tingut». En declaracions als mitjans en sortir de la presó, Aragonès també va dir que l'exvicepresident Oriol Junqueras li va traslladar que «hi ha d'haver un govern que treballi el més aviat possible per a tothom, per a un país més lliure i just».

Segons Aragonès, els empresonats «tenen la consciència tranquil·la perquè són gent de pau que ha actuat de forma pacífica».

Ho va dir davant les protestes de les últimes hores arran de la detenció de l'expresident Carles Puigdemont el diumenge i de l'empresonament de cinc sobiranistes més divendres passat. L'adjunt a la Presidència d'ERC va defensar que la causa independentista és justa i que persegueix «que la gent de Catalunya pugui viure millor, pensi el que pensi».

L'adjunt a la Presidència d'ERC també es va referir al ple extraordinari d'avui i va assenyalar que és al Parlament on han de fer-se els debats «i no als tribunals ni amb el Codi Penal». «Volem que totes les persones preses i exiliades puguin tornar a Catalunya en llibertat», va reivindicar també Pere Aragonès.