El president de Rússia, Vladímir Putin, va afirmar ahir que la causa principal de l'incendi patit el diumenge a un centre comercial de Kemerovo, a Sibèria, va ser una negligència. L'incident es va saldar amb 64 morts, dels quals 13 són menors d'edat, i 51 ferits.

Després de guardar un minut de silenci al principi d'una reunió amb diversos alts càrrecs locals, el dirigent va assegurar que «la gent i els nens havien anat al centre comercial a descansar»,i es va preguntar el per què de l'incendi: «Què ens passa? Parlem de problemes demogràfics i perdem tantes persones. Per què? Una negligència criminal», va respondre's ell mateix.

En aquest sentit, Putin va instar a realitzar «una evaluació jurídica de l'actuació de cada càrrec públic». Quatre persones, entre elles el director de l'empresa operadora del centre comercial i l'arrendatari d'un local en el qual s'hauria pogut provocar l'incendi, van ser detinguts el diumenge i seran interrogats.

El foc, que va arrasar uns 1.500 metres quadrats, s'hauria originat al quart pis del centre, on hi havia les sales de cinema i els espais recreatius infantils.