La Setmana Santa tindrà dues fases força diferenciades pel que fa a meteorologia. El temps primaveral dels últims dies donarà pas a un notable descens de les temperatures entre el dijous i el proper dissabte.

Durant aquests dies, hi haurà més núvols al cel i a gran part del territori hi haurà una alta probabilitat de ruixats passatgers.

Els més afortunats seran els que passin el tram final de la festivitat a Catalunya, que serà quan el cel serà dominat pel sol i les condicions meteorològiques seran generalment més estables.

El Servei Meteorològic de Catalunya assenyala que, a partir d'avui, es comença a preparar una bossa d'aire fred que arribarà acompanyada de núvols a la tarda. Al Pirineu i Prepirineu podria ploure.

Entre aquesta nit i demà, divendres, es preveu que es formi una pertorbació que farà abaixar encara més les temperatures fins al dissabte, quan es trencarà la dinàmica i tornarà el bon temps, que ja es mentindrà fins dilluns.

En xifres més aproximades, s'espera que els descensos de les temperatures arribin a ser d'entre 5 i 7 graus, però a Barcelona les màximes diàries es mouran entre els 16 i 18 graus. Tot i això, als punts més alts hi podria arribar a caure alguna nevada puntual, ubicada a cotes de neu inferiors als 1000 metres.

Espanya seguirà la línia

El front fred atlàntic que arriba aquest dijous a Catalunya afectarà gran part de l'Estat, i la profunda borrasca del divendres s'estendrà especialment a Galícia i Cantàbria, on també deixarà nombrosos ruixats.

En línies generals, aquest serà el pitjor dia de la Setmana Santa, segons la portaveu l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), Delia Gutiérrez, ja que també es patiran fortes ventades i temporals que provocaran mala mar.

La pertorbació ja abandonarà gran part de la península dissabte, que serà quan marxi de Catalunya, cap a la tarda, en direcció al sud de França.

Així, mentre la borrasca perduri, les temperatures seran més baixes a la zona de costa banyada pel Mediterrani, fins que diumenge tornin a pujar a tot arreu.