El papa Francesc va encapçalar ahir el viacrucis a Roma des d'una llotja habilitada al Palatí, just davant del coliseu romà, i va dir sentir «vergonya» davant un món «fracturat per les divisions i les guerres» i «devorat per l'egoisme» que margina els petits, els malalts, els joves i la gent gran.

«La vergonya d'haver triat Bar-rabàs i no a tu, el poder i no a tu, l'aparença i no a tu, el déu diners i no a tu, la mundanitat i no l'eternitat», va assenyalar en un discurs davant unes 20.000 persones al Coliseu. «La vergonya d'haver perdut la vergonya», va destacar.

El pontífex va aprofitar el seu discurs per denunciar les persones que s'han deixat enganyar per l'«ambició de la vanaglòria perdent la seva dignitat i el seu primer amor», entre els quals va dir que també hi ha «ministres» de l'Església.

«La nostra mirada també està plena de penediment que, abans que el teu eloqüent silenci implora el vostre amor, el penediment que brolla de la certesa que només tu pots salvar-nos del mal, només tu pots curar-nos de la nostra lepra d'odi», va afirmar.