El president destituït Carles Puigdemont ha fet una crida des de la presó de Neumünster, a Alemanya, a “no abaixar la guàrdia” davant d’un Estat espanyol que, segons ell, es comporta cada vegada “de manera més autoritària” i “retallant més drets fonamentals”.

En el missatge, gravat per un diputat alemany que l’ha visitat a la presó i difós per Catalunya Ràdio, Puigdemont diu que cal “continuar endavant” i remarca que els drets dels catalans a decidir el seu futur estan “reconeguts per les Nacions Unides”. El president destituït també fa una crida a continuar les mobilitzacions de forma “no violenta, civilitzada”, seguint l’exemple que s’ha mostrat “tots aquests anys al món” amb les manifestacions de la Diada.

El missatge en àudio, amb la veu de Puigdemont, l’ha gravat aquest diumenge el diputat alemany del Die Linke Diether Dehm. El parlamentari d’esquerres ha explicat després de visitar Puigdemont que el president destituït tem una extradició a Espanya per si, en una presó de l’Estat, se li vulneren els drets fonamentals. Dehm també ha criticat l’actitud del govern espanyol i el rei Felip VI en el procés independentista, i ha dit que Alemanya hauria d’alliberar Puigdemont.