n Tres esquiadors espanyols van morir i dos més van resultar ferits de caràcter lleu per una allau al cantó suís de Valais, segons va confirmar ahir la policia local.

Els espanyols formaven part d'un grup turístic i estaven esquiant als voltants de la localitat de Fiesch i a l'estació d'esquí de Fiescheralp, prop de la glacera Aletsch, dissabte a la tarda, quan van ser sepultats per la neu a una alçada de 2.500 metres.

L'operació de recerca es va iniciar poc després de l'incident, quan els serveis de socors van ser advertits per telèfon que diverses persones havien estat arrossegades per la neu per un testimoni que formava part d'un altre grup que amb prou feines va poder evitar l'allau. Els cossos dels tres esquiadors morts van ser trobats, però al principi no van poder ser desenterrats de la neu pel deteriorament del temps.

S'espera que les operacions es completin avui, si el temps ho permet, va informar d'altra banda Swiss Info, també citant fonts policials.

Tots els membres del grup feien servir dispositius de detecció per a víctimes d'allaus, fet que va permetre que els dos esquiadors lesionats fossin localitzats i traslladats en helicòpter a l'hospital.

Les autoritats suïsses havien alertat aquesta setmana de l'alt risc d'allaus a la zona. Fonts del ministeri d'Afers Exteriors van informar que el consolat espanyol a Ginebra està en contacte permanent amb les autoritats suïsses i amb els afectats.