El president d'Egipte, Abdul-Fatah al Sisi, es va proclamar sense sorpreses vencedor de les últimes eleccions després d'haver obtingut el 97 per cent dels vots, segons les dades oficials fetes públiques ahir a la comissió electoral. Musa Mostafá Musa, l'únic rival d'Al Sisi en aquests comicis, ja havia acceptat la setmana passada la seva derrota, a falta que es coneguessin els resultats definitius del procés.

Finalment, el president ha obtingut un percentatge similar al que ja va aconseguir el 2014 en les seves primeres eleccions després de liderar un cop d'Estat. En concret, ha revalidat el mandat gràcies a haver aconseguit un 97,08 per cent dels sufragis vàlids. Aquesta proporció implica que Al Sisi va obtenir un total de 21,8 milions de suports en els dos períodes oberts perquè els egipcis exercissin el seu dret al vot, l'últim dels quals va tenir lloc entre el 26 i el 28 de març i va correspondre als residents a Egipte.

Tant Al Sisi com Musa havien demanat a la població una alta participació, en un procés àmpliament criticat per la falta d'aspirants i l'eliminació de les candidatures dels principals opositors del país. No obstant això, només van acudir a votar un 41 per cent dels electors. Així, dels més de 59 milions de persones que estaven cridades a les urnes, únicament van votar 24,2 milions.

L'Autoritat Nacional per a Eleccions (NEA) va arribar a amenaçar de sancionar els egipcis que estiguessin inscrits en el registre de votants i finalment no acudissin a les urnes.