La mesa del Parlament abordarà avui a partir de les 10 del matí si accepta la petició de JxCat que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pugui delegar el seu vot en un altre diputat en els propers plens.

Fonts parlamentàries van explicar que és un dels punts de l'ordre del dia de la reunió de la mesa, un òrgan en el qual tenen majoria JxCat i ERC -dos membres cadascun-, i en el qual també estan representats Cs i PSC -dos i un, respectivament. La petició de Puigdemont genera polèmica ja que, fins ara, el Parlament sí que ha permès delegar el vot als diputats que són en presons d'Espanya, però no s'ha trobat en la tesitura de decidir si accepta delegar-lo per als diputats que resideixen a l'estranger per no haver de comparèixer davant la justícia.

En els quatre plens que s'han celebrat en aquesta legislatura, els diputats que estan en centres penitenciaris espanyols han delegat el vot sense que ni els partits de l'oposició ni el Govern central ho hagin impugnat. No obstant això, el Govern central sí que va avisar que impugnaria qualsevol delegació de vot que fos per a diputats que són a l'estranger.