Una agent de la Policia Nacional i el director d'una Escola d'Alta Muntanya de Castella-la Manxa són dos dels espanyols morts dissabte passat després de ser sorpresos per una allau de neu al cantó suís de Valais. La dona morta al costat d'altres dos esquiadors és Leila Pérez, una agent de Policia Nacional destinada als serveis mèdics del cos a Madrid.

Un altre dels morts és Román Bascuñana, director de l'Escola d'Alta Muntanya de Castella-la Manxa i membre de la Junta Directiva de la Federació d'Esports de Muntanya de Castella-la Manxa. Bascuñana va estudiar Geologia a la Universitat Complutense de Madrid, era tècnic esportiu superior d'alta muntanya i des de l'any 2000 treballava com a guia de muntanya i instructor d'escalada i esquí. La seva afició per la muntanya l'havia portat a formar part de més de 30 expedicions a l'Himàlaia indi, Perú, Bolívia, Argentina o Nepal, entre d'altres.

La companyia de guies d'alta muntanya Freek Guides, a la qual pertanyia Bascuñana, va lamentar el «fatal accident» i va assegurar unir-se al «dolor de tots els familiars i amics» de les víctimes.

Les víctimes formaven part d'un grup turístic i estaven esquiant als voltants de la localitat de Fiesh i a l'estació d'esquí de Fiescheralp, prop de la glacera Aletsch, dissabte a la tarda quan van ser sepultats per la neu a una alçada de 2.500 metres. Dues persones més van resultar ferides per l'allau.

Tots els membres del grup feien servir dispositius de detecció per a víctimes d'allaus, el que va permetre que els dos esquiadors lesionats fossin localitzats i traslladats en helicòpter a l'hospital. S'espera que aviat es practiquin les autòpsies a les víctimes.