Els agents dels Mossos d'Esquadra van alertar els escortes del president destituït de la Generalitat Carles Puigdemont que la Guàrdia Civil es dirigia al col·legi de Sant Julià de Ramis, on ell tenia previst votar, i van facilitar que votés en un altre col·legi en el referèndum de l'1 d'octubre.

Aquesta ajuda la van proporcionar comunicant a la central on es trobaven els efectius de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, segons l'informe que va lliurar la Guàrdia Civil al Tribunal Suprem, en el qual analitza les comunicacions de la policia autonòmica durant el referèndum. En el citat informe, a què va tenir accés Europa Press, també es veu reflectida la comunicació dels Mossos per facilitar la votació d'Oriol Junqueras, la de l'exconseller Santi Vila i la d'altres exconsellers com la de Governació, Meritxell Borràs.

Trucades per alertar

Segons el document esmentat, a les 9.03 es fa una trucada d'un dels agents a la central en la qual informa del següent: «Columna al que pot donar la meva vista, uns vint vehicles banderola (així van denominar la Guàrdia Civil), GRS inclòs, GRS, com a mínim vint vehicles a la zona de Sant Julià sentit Girona... Val, rebut, rebut. Confirmeu mesa on anirà Platí, col·legi on anirà Platí (així van denominar Puigdemont), quin col·legi és... Sí, ara li ho confirmo, al pavelló de Sant Julià de Ramis, ara li ho confirmo», se sent en les gravacions de les converses policials.

A les 9.06 es produeix una altra trucada: «Prioritat, prioritat. La columna va directa al pavelló on va Platí, prioritat... Rebut 21... No en són vint, si en són quaranta més o menys i entren i estan a deu segons d'on va Platí... Bé. Entenem quaranta furgonetes? Vehicles i furgonetes, són a deu segons, si no han arribat ja al pavelló». En una altra part de l'informe de la Guàrdia Civil s'explica com va ser la votació d'Oriol Junqueras a través de les comunicacions per ràdio que van fer els Mossos.