El Govern alemany va insistir ahir que la decisió sobre l'extradició a Espanya de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont és una qüestió «merament judicial» en la qual no hi pot haver cap tipus d'intervenció de l'Executiu.

«Es tracta d'una decisió de la Justícia. En primer lloc ,de l'Audiència Territorial de (l'estat federat de) Schleswig Holstein, que haurà de decidir en un primer pas si (Puigdemont) es manté a la presó i en un segon pas, sobre l'extradició», va dir el portaveu del ministeri de Justícia, Maximilian Kall, durant la conferència de premsa habitual del Govern.

«En cas que s'arribi a aprovar l'extradició hi pot haver altres passos jurídics, com un recurs davant el Tribunal Constitucional, però en tot cas es tracta d'una decisió judicial i això és el que contempla el dret europeu», va recalcar. Amb aquestes explicacions va descartar la possibilitat que el Govern d'Angela Merkel no doni la seva autorització a una eventual extradició aprovada per la Justícia, cosa que ha demanat públicament l'advocat defensor de Puigdemont a Alemanya, Wolfgang Schomburg.

D'altra banda, en la mateixa roda de premsa, la viceportaveu de l'Executiu, Ulrike Demmer, va assenyalar que no tenia informació sobre contactes recents entre Berlín i Madrid sobre el cas Puigdemont. Demmer també va subratllar que la posició del Govern alemany davant del conflicte català segueix sent la mateixa i, en aquesta línia, va reiterar que es tracta d'una qüestió «que ha de resoldre's dins de l'ordre constitucional espanyol».