La decisió del Govern central de no aplicar l'article 155 per imposar una casella per escollir el castellà com a llengua vehicular en el full d'inscripció per a l'ensenyament obligatori del 2018-19 a Catalunya, va generar ahir crítiques per part dels sindicats i entitats que l'havien sol·licitat al Govern central i del grup de Cs al Parlament català. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va fer públic ahir el full d'inscripció per accedir a l'educació obligatòria a Catalunya per al pròxim curs, que no inclou cap casella perquè les famílies puguin decidir si volen l'escolarització dels fills en català o en castellà.

La notícia va suscitar les crítiques del sindicat de professors AMES, el president del qual, Antonio Jimeno, va denunciar la «covardia» del ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, en no incloure aquesta casella.

Fonts del ministeri d'Educació consultades per Efe van recordar que una sentència recent del Tribunal Constitucional (TC) va declarar inconstitucional la disposició addicional 38 de la Lomce, a través de la qual, precisament, Educació intentava garantir l'opció del castellà com a llengua vehicular a Catalunya.