Desenes de mitjans de comunicació esperen a les portes de la presó de Neumünster (nord d'Alemanya) la sortida de presó de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, una posada en llibertat que la Fiscalia ha ordenat als responsables del centre a les 11.14 h.

L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein va acordar ahir a la tarda la seva llibertat condicional sota fiança de 75.000 euros i va descartar tramitar la seva extradició pel delicte de rebel·lió, pel qual el reclamava la justícia espanyola junt amb el de malversació de fons públics.

Ahir a la nit una funcionària de la presó va informar als periodistes de què no es podia esperar que el polític independentista abandonés la presó abans de les 7.00 d'aquest divendres i abans d'aquesta hora nombrosos periodistes ja s'havien concentrat al lloc.

Una vintena de càmeres de mitjans alemanys, espanyols i agències internacionals esperen enregistrar la sortida i alguns veïns de la localitat s'han acostat a portar-los cafè i dolços, com en dies anteriors.

Davant la presó segueix també el simpatitzant independentista Eduard Alonso, veí de Girona com Puigdemont, que va arribar a Neumüster divendres de la setmana passada per mostrar-li la seva solidaritat i ha fet guàrdia des d'aleshores al lloc.

"Ens veiem demà. Moltes gràcies a tots!", va assenyalar ahir l'expresident autonòmic en el seu compte de Twitter, que gestiona el seu equip des que va ingressar a la presó el passat 25 de març

Aquell mateix dia havia estat detingut per la policia alemanya poc després de creuar la frontera amb Dinamarca en aplicació de l'euroordre dictada per Espanya i des d'aleshores ha estat reclòs a la presó.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va anunciar ahir a la nit que ja havia fet efectiva la transferència de 75.000 euros per pagar la fiança imposada per l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein.