El portaveu del Govern central, Íñigo Méndez de Vigo, va insistir ahir que el procediment obert a Alemanya contra Carles Puigdemont encara no ha acabat i que fins llavors no es podrà determinar si la Justícia espanyola podrà o no jutjar-lo per rebel·lió.

El portaveu va advocar per «esperar que acabi el procediment» per veure si Puigdemont serà extradit i per quins delictes exactament, i va dir que el Govern espa-nyol prefereix «no aventurar hipòtesis». Així mateix, Méndez de Vigo va recordar que són els jutges d'Alemanya i Espanya els que han de determinar la situació judicial de Puigdemont, mentre que l'Executiu respecta i acata aquestes decisions. «És una qüestió entre jutges, no entre governs», va recalcar.

No obstant això, el portaveu de l'Executiu va cridar l'atenció diverses vegades pel que fa al fet que la decisió del tribunal no és definitiva, atès que no ha entrat en el fons de la qüestió, és a dir, l'entrega a Espanya, sinó que tan sols s'ha pronunciat sobre la situació de presó preventiva en la qual romania el detingut. El que està «clar» de moment, segons Méndez de Vigo, és que Puigdemont «està sotmès a l'acció de la justícia en territori alemany», que «no és un perseguit polític» i que està a l'espera del que decideixin les austoritats judicials alemanyes.