El rector de la Universitat Rey Juan Carlos I, Javier Ramos, va negar ahir que demanés «interferir, modificar o manipular» l'acta del Treball Final de Màster (TFM) de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i va assegurar que «no consta» que la dirigent popular madrilenya presentés la memòria del treball de final de curs ni s'ha pogut confirmar que la seva defensa s'arribés a produir.

D'aquesta manera, Ramos va desmentir les afirmacions del director del màster, Enrique Álvarez Conde, que ahir al matí en declaracions a Onda Cero va assegurara que el rector li va demanar reconstruir el document perquè aquest ja no existia un cop transcorreguts dos anys, d'acord amb la llei, segons va dir. Ramos, que va matisar que el seu «arxivament era obligatori», va anunciar que ja havien presentat la documentació a la Fiscalia de Móstoles en detectar indicis de falsedat de document públic i que podria emprendre accions legals contra Álvarez. Ramos va defensar que des que es va destapar la polèmica la universitat ha dut a terme una actuació «rigorosa, eficient i immediata per aclarir la situació de la manera més ràpida i eficaç».

El rector va indicar que la universitat «no dubtarà a prendre les mesures necessàries per eradicar qualsevol pràctica irregular i il·legal» que detectin i va demanar disculpes públiques per la seva intervenció en la roda de premsa del 21 de març passat, hores després que es destapés la polèmica. «Em puc haver equivocat i haver confiat en excés en persones que no ho mereixien en la meva anterior compareixença. Mai no he actuat de forma il·legal i no permetré que ningú embruti el meu nom i el de la universitat», va reiterar.

Cifuentes: «Mai he mentit»

Per la seva banda, Cifuentes va insistir ahir a defensar la seva «innocència» en el cas del màster que hauria obtingut de manera irregular i va avançar que no dimitirà perquè «mai he comès cap irregularitat ni he mentit». En una compareixença (la tercera en tres dies) abans de l'inici de la convenció del PP, va traslladar la responsabilitat a la universitat, que és qui «ha d'aclarir» què ha passat. Es va presentar com una persona «perjudicada», sotmesa a un «setge mediàtic» i «a una situació personal d'una duresa extrema».