L'Audiència Provincial de La Corunya ha condemnat un matrimoni a tres anys i nou mesos de presó per cobrar durant més de 20 anys la pensió d'un familiar mort.

Després d'aconseguir un acord de conformitat amb el ministeri fiscal, els acusats, a més de les penes sol·licitades per la Fiscalia, se'ls ha imposat el pagament d'una multa de 67.800 euros per cobrar durant 24 anys la pensió de discapacitat del pare de la condemnada.

Al llarg de tots aquests anys, tal com es recull en l'escrit de la Fiscalia, ni el gendre ni la filla van comunicar a la Xunta la mort del beneficiari de manera que l'Administració va continuar ingressant la quantia de les prestacions en el compte bancari que el mort compartia amb la seva dona, morta el 2015.

Falsificació de la signatura

D'aquesta manera, durant més de dues dècades van cobrar indegudament 68.000 euros corresponents als ajuts per discapacitat del pare desaparegut.

Per a això, el condemnat cobria tota la documentació requerida fent-se passar pel seu sogre mentre que la seva dona, filla dels morts, va arribar a estampar "de la seva pròpia mà una firma que simulava ser la del seu pare mort", recull el Ministeri Públic .

D'aquesta manera, segons l'escrit de la Fiscalia, els acusats van falsificar fins en quatre ocasions la seva signatura, després que l'home morís a l'abril de 1991.

El matrimoni va repetir tot aquest procés administratiu per cobrar indegudament els ajuts fins que l'any 2013 la Xunta va requerir del beneficiari el seu consentiment per investigar les seves dades econòmiques.