El Govern espanyol va destinar l'any passat 13.405 euros perquè el president, Mariano Rajoy, i altres càrrecs de l'executiu -de Presidència i d'Administracions Ter-ritorials- rebessin classes d'anglès, la qual cosa es tradueix en poc més de mil euros al mes per a l'aprenentatge d'aquest idioma. Per contra, només va dedicar 1.802 euros (uns 150 mensuals) per a cursos de francès.

Així es desprèn de la resposta que l'executiu ha donat al portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, que demanava saber els recursos públics que s'havien invertit per incrementar la capacitat lingüística d'anglès del president del Govern espanyol des del 1996, així com altres llengües cooficials. En la seva contestació, el Govern espanyol detalla les quantitats que en els últims 15 anys ha dedicat a la formació i perfeccionament de l'anglès per al personal de la Presidència del Govern espanyol, entre els quals s'inclou Rajoy, i del departament que dirigeix la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Així, malgrat que el diputat del PDeCAT demanava saber les partides destinades a l'estudi de l'anglès i altres llengües cooficials d'Espanya des del 1996, el Govern espanyol només té dades, diu, des del 2002 fins al 2017.