El partit de dretes Fidesz, del primer ministre Viktor Orbán, ha aconseguit gairebé el 50% dels vots -amb més del 98% escrutat- en les eleccions d'Hongria, celebrades aquest diumenge, amb la qual cosa obtindria una majoria de dos terços al Parlament. El mateix Orbán va proclamar ja la seva victòria després de la votació i va destacar que l'alta participació «esvaeix qualsevol dubte». Per a Orbán, aquests resultats suposen «una oportunitat per defensar Hongria». «Hem guanyat. Hongria ha aconseguit una gran victòria», va postil·lar el nacionalista i populista, que ja acumula dos mandats consecutius com a primer ministre.

El segon partit més votat va ser la formació d'extrema dreta Moviment per a una Hongria Millor (Jobbik), que va aconseguir el 19,94% de vots. El seu president, Gabor Vona, va anunciar diumenge a la matinada que dimitia pels mals resultats obtinguts, molt endarrere del partit del primer ministre Orbán. «L'objectiu de Jobbik era guanyar les eleccions i forçar un canvi al govern, però no ho hem aconseguit», va dir Vona en roda de premsa.

La tercera força és el Partit Socialista d'Hongria (MSZP), amb el12,19% dels vots. Aquesta xifra també va provocar la dimissió en bloc de la cúpula del partit, presentada diumenge a última hora després de patir una forta derrota davant el governamental Fidesz, segons va informar el líder de la formació a l'oposició, Gyula Molnar. La resta de vots es van repartir entre dos partits més petits d'esquerra: l'ecologista Una altra Política és Possible (LMP, 6,75%) i Coalició Democràtica (DK, 5,48%). La participació va ser del 70%, amb la qual cosa s'esvaeixen els dubtes sobre la legitimitat de la victòria del nacionalista Orbán.